Média‎ > ‎

Vívó VB, Catania, 2011.

Gondolatok a cataniai vívó VB kapcsán

 A sport, a küzdelem, sok élményt, örömet, megpróbáltatást, kitartást hoz és vár el azoktól, akik erre az útra léptek. Kezdve az első edzésektől az Olimpiai Bajnokságig.

Közös felkészülésünk társainkkal klubunkban, majd a válogatott edzésein, s csatározásaink először még új, majd egyre inkább ismerőssé váló ellenfeleinkkel (köztük utóbb jó néhányan barátainkká válnak) itthon és külföldön egyaránt élmények sokaságát hozza számunkra.

A vívás élvezhető, szerethető, nagy hagyományokkal rendelkező magyar siker sportág.

A 2012-es Londoni Olimpia kvalifikációs világbajnoksága, a cataniai VB után jelenthetem:

CSAPATAINK HARCBAN ÁLLNAK!

S bár a páston kívüli ellenséges erők vesztünkre törnek, mi nem adjuk meg magunkat!

Kardcsapatunk rivális ellenfeleiket legyőzve (Kínát, Ukrajnát) 6. helyen zárt a VB-n, s ezzel kijutó helyen áll az Olimpiára.

Decsi Tamás, a KVSE kardvívója sok nagyszerű győzelemmel segítette a magyar kardcsapatot, kitűnő formában versenyzett.

A külső tényezők (bíráskodás) döntően befolyásolták az egyéni versenyben s a négy közé kerülésért az orosz csapat ellen a még jobb eredményt.

Ám a küzdelmünk mindvégig becsületes és állhatatos marad a magyar vívás sikereiért az elkövetkezendő versenyeken s időkben.

„Nem adjuk fel, nem, nem soha, London vár majd, s az Olimpia.                                                                                                                                           Hittel teli örök harcunk, ide veled régi kardunk!”

 

Előnyeink a riválisaink ellen: Kína: 7 pont, Franciaország: 7 pont, Kanada: 8 pont, Ukrajna: 14 pont!

Decsi István, a KVSE vezetője, edzője