Sikerek és tanulságok az első GKK Reménység versenyt követően

    Négy számban álltak rajthoz versenyzőink a hétvégén, az utánpótlás korosztály idei első versenyen. Gyermek és újonc leánykardozóink várhatóan jövő év elején kapcsolódnak versenyzőinkhez, reméljük minél nagyobb létszámban.  A három fiú és a serdülő lány számban versenyzőink jó vívásuk mellett előkelő helyezéseket is gyűjtöttek.

Az első napon Baaken Matyi csupán 1 találattal szorult a dobogó 2. fokára. Kovács Marcell az idősebb korcsoportban, a serdülők között lett 6. parádés, akciódús vívással. Az újoncoknak a KVSE vívói nem kegyelmeztek ezúttal sem, s Mogyorósy Marci megismételte győzelmét, amit az előző évad utolsó versenyén, hazai pályán aratott. Baaken Matyi előző napi legyőzőjét 15-1 arányban múlta felül, alapos revansot szerezve ezzel.  A nap folyamán Matyi is ért el hasonló eredményt, bizonyítva tehetségét.  S hogy nem 2 KVSE-s versenyző döntötte el az arany sorsát egy találaton múlott, s elmondhatjuk, ezúttal a szerencse döntött a nagykanizsai fiú javára, s így Matyi jogosan lehetett kissé szomorú az utolsó találatot követően, hiszen így már másodszor maradt egy tussal alul. Eredményei így is kitűnőek, biztatóak a jövőre nézve. Az 1. helyért már nem a szerencse döntött. Mogyorósy Marci végig vezetve győzött, s bizony hálás edzői feladat a bajnok figyelmét felhívni a verseny során elkövetett hibáira. Bravó Marci!

Kern Bianka tette fel a koronát a nap zárásaként, ugyan a döntőben alulmaradt, a 2. helyezésével elszántságával és mutatott teljesítményével szép siker várományosa a jövőben.

Az eredményhirdetésnél éremmel a nyakukban álló KVSE-s versenyzőinkre méltán lehetettek büszkék edzőik. S a jövő feladata is adott: minél többet elsajátítani még a kardvívás rejtelmeiből, mely a nemzetközi sikerek felé mutatja majd az irányt!

NINCS ITT MESE KVSE!