Reménységek körversenye, 3.forduló

Beszámoló a Reménységek körverseny harmadik fordulójáról


2012. február 25-26., Debrecen

 

14 kertvárosi kardvívó készülődött a legifjabb korosztályok debreceni küzdelmeire.

Senki sem maradt győzelem nélkül és azok is szép győzelmeket arattak, akik közvetlenül nem kerültek a 8-as döntő közelébe.

Bizony többször előfordult a verseny során, hogy vívóink egymással kerültek szembe, ezek a küzdelmek ahogy korábban is, sportszerű, szoros, jó színvonalú találkozók voltak.

Végül összesen 9 versenyzőnk jutott a 8-as döntő küszöbére, s közülük 4-en vehettek át érmet a verseny impozáns emelt pástjának fényei alatt.


Újonc fiú kard 8. Pártényi Ádám, Újonc leány kard 8. Kornéth Emese


Gyermek korosztályban Kern Bianka és Kiss Berci dobogóra állhatott 3. helyezettként. Valóban ők nyújtották ezúttal a legjobb teljesítményt. Legközelebb talán még előrébb végeznek.

Kiemelhető még Pártényi Ádám és Kovács Marcell teljesítménye! Reméljük a következő hónapban Gödöllőn még több döntős helyezést szereznek a KVSE vívó, s újabb 9 versenyzőnk jelentkezik a hazai vívók világába. Így várhatóan már 20 feletti induló létszámmal képviseljük a hazai utánpótlás versenyek sorában az egyesületünket.


A sorozatversenyeket lezáró gálán a 6 versenyszámból 5-ben reális esélyünk van a legjobb 8 közé jutni. Tavaly ez még csak Pártényi Ádámnak sikerült, aki végül bronzérmet szerzett. Reményeink szerint 2013-ban kerületünk lenne a Reménységek gálaversenyének helyszíne több vívónk győzelmi esélyeivel.

A hét végén kerül sor a kardvívás budapesti Grand Prix-jére, ahol szép számú szurkolóink a 6. helyig segítették tavaly Decsi Tamást legjobb magyarként.


Hajrá KVSE 2012-ben is!