Reménység verseny 2015. április 25-26. Törökbálint

Reménység verseny 2015. április 25-26. Törökbálint


    14 KVSE-s vívónk képviselte színeinket a hétvégén a Reménységek versenyén. Akárcsak az előző alkalommal, ezúttal is mindhárom korosztályban voltak döntős versenyzőink, sőt hárman is aranyéremért csatáztak.

Gyermek leány kard: 2. Beviz Dorottya  KVSE

Újonc leány kard:      7. Beviz Dorottya  KVSE

Újonc fiú kard:          2. Baaken Mátyás   KVSE

Serdülő fiú kard:       5. Baaken Mátyás    KVSE

Serdülő fiú kard       1. Kovács Marcell   KVSE


A gyermek fiúknál Baaken Solt és Fekete-Kovács Máté hajszállal maradt le a döntőről, megjegyzendő, hogy Baaken Solt tábla 1-es rangszámot ért el a csoport küzdelmek után.

Baaken Matyi ezúttal is jól vívott, a serdülők között 1 találattal kapott ki a 4-ért klubtársától Kovács Marcitól, míg az újoncoknál a sok nagyarányú győzelem után kicsit váratlanul a döntőben ezúttal alulmaradt. Ritka pillanat volt, a Bajnokságon lehet javítani.

Beviz Dorottya már a nála idősebbek között is letette névjegyét, másodszor került a legjobb 8 közé. Korosztályában ismét aranyért vívott, fejlődő vívást mutatva ezúttal küzdőszelleméről is tanúbizonyságot téve. Kitartással, szorgalommal, technikai és taktikai fejlődésével nemcsak a hazai mezőnyben érhet el sikereket a jövőben. A páston mutatott vívóeleganciája már most komoly KVSE-s vívóvá emeli.


A szingapúri kardválogatottal való közös felkészülés hasznosnak bizonyult minkét fél számára.

Kovács Marci pedig egyenesen átvette Decsi András kapitány vívóakcióit, hiszen parád riposztjainak a számát oly magasra emelte, hogy ellenfeleinek a megadáson kívül más választásuk nem maradt, mondjuk még a gratuláció, ami a győztesnek kijár. Bravó Marci!!!


A hétvégén nem volt mese, csillogott a KVSE!!!