Nagy csaták április utolsó hétvégéjén, a pástokon

Nagy csaták április utolsó hétvégéjén, a pástokon

Az athéni, 2014.04.25-26-án rendezett felnőtt Akropolisz világkupa viadalon az utolsó előtti ranglista versenyen állt rajthoz Decsi Tamás, a KVSE edzője és versenyzője. A selejtezőn az első nap után magabiztos versenyzéssel jutott túl. Csoportfordulóban 4 győzelem 2 vereség. 64 közé jutásért Decsi T.- Crutchett (GBR) 15/5. A szombati főtáblán a régi ellenfél, a fehérorosz Buikevitch várt Tamásra. Buikevitch egyenlített a végén, s az utolsó együttesben sajnos a mi lámpánk nem jelzett.  Így a döntés a világbajnoki szereplésről az utolsó válogató versenyre, a varsói GP-re maradt. Hajrá KVSE!

A csapatversenyen 5. helyezett magyar csapat legyőzte a francia, román és az amerikai válogatottat. Közte a 4 közé jutásért 45-42-es vereség az olasz csapattól. Tamás folyamatosan jól teljesített a csapatmérkőzések során. Másnap, 28-án hétfőn korán reggel a magyar csapat Chicago felé indult, ahol újabb VK versenyen vesz részt.

S akkor a hazai pástokon történtekről:

Bükk 2014. 04.26 Újonc párbajtőr Olimpici: III. Majnik Roland

Roland ezúttal is felkapaszkodott a dobogóra, edzője Hajdú Béla szerint esélyesként utazhat majd az OB-ra. Csapatban vezérletével, Paksy Gáborral és 2 társával kiegészülve szintén éremesélyesek lehetnek. Hajrá KVSE!

Törökbálinton álltak rajthoz a reménységek kardvívói.

A gyermek kardvívók népes mezőnyében ezúttal is Baaken Matyi diadalmaskodott. Tuserős vívása az OB-n akár a csapat számára is érmet hozhat.


Ezen a napon a serdülőknél Kovács Marcell került fináléba, s lett végül 8. A többieknek itt még 1-1 találat hiányzott a fináléhoz.


Másnap a serdülő lányok mezőnyében Kern Bianka ismét 3. helyen végzett. Sokadik dobogós érmes helyezése ebben az évben, egy korosztályos aranyérem szép idényzáró lenne.


S végül, ami már az előző versenyen is körvonalazódott, hármas befutója lett a KVSE-nek az újoncok kardversenyén. Ismét történelmi jelentőségű tettet hajtottak végre a KVSE ifjú vívói. Az eredményhirdetésnél az első három helyezett csapatunk zöld melegítőjét viselte. S bizony nem adtuk kölcsön senkinek. A három testőr ezúttal nem kegyelmezett. Adjon erőt, hitet, s mutasson utat ez a diadal, s kövesse a jövőben még sok-sok ilyen győzelem!


Nincs itt mese KVSE!

Eredmények:

Újonc Párbajtőr Bükk 3. Majnik Roland

Serdülő női kard Törökbálint 3. Kern Bianka

Serdülő férfi kard Törökbálint 8. Kovács Marcell

Gyermek férfi kard Törökbálint 1. Baaken Mátyás

Újonc férfi kard Törökbálint 1. Baaken Mátyás 2. Kovács Marcell 3. Mogyorósy Márton