Megszületett a KVSE első OB. Dobogós helyezése

a 2011-es Felnőtt Kard Egyéni Bajnokságon!


A cataniai vívó világbajnokság 8 hetes felkészülésének utolsó értékmérőjeként került sor az előrehozott Országos Kardbajnokság egyéni küzdelmeire.

A VB csapat összeállítást már nem befolyásoló verseny végül a vasasos Szilágyi Áron győzelmét hozta, ám a legnagyobb tapsot a dobogón állva a KVSE ifjú vívóreménységeinek edzője Decsi Tamás kapta, aki a kertvárosi klub épülő, szépülő XVI. Kerületünk élsportolója is egyben.

Szépszámú szurkolótáborunk (31 néhányan) már a verseny kezdetétől szorított Tamásért, s örülhetett látványosan magabiztos, majd izgalmas győzelmeinek.
Természetesen a szurkolók közt láthattuk korosztályos OB döntőseinket: Tóth Pankát 2010. Gyermek Leány Kard, Berta D. Attilát Gyermek Fiú Kard 2011. és Majnik Rolandot a legifjabbak Törpici korosztályának bajnokát.

A lelkes támogatás ez évben egyszer már meghozta gyümölcsét, hiszen a nemzetközi budapesti kard GP-n Decsi Tamás végzett a legjobb Magyarként (6. hely) a világranglista vezető Német Limbach-ot is legyőzve.

Országos Kard bajnoki 3. helyezése jubileumi, mivel 2000. óta 10. alkalommal állhatott egyéniben dobogóra. 
Az elődöntőben Tamást Szilágyi Áron állította meg, aki szintén kitűnő formában versenyzett. Az asszó elején nagyon elhúzott, bár Decsi Tamás sorra kezdte adni a szebbnél szebb találatokat, végül Áron megérdemelten nyerte a mérkőzést. 

Jó formájukat reméljük megőrzik a roppant erős nemzetközi mezőnyben a VB-n is. Társaikkal ebben az összeállításban, Lontay Balázzsal és Nemcsík Zsolttal, épp a pekingi olimpiát megelőzően Szentpétervárott állhattak a világbajnoki dobogó tetején.

Ők ketten is a 8-as döntőben végeztek az idei OB-n. Lontay 5., Nemcsík 7.

Úgy gondolom, sokan szurkolnak majd október 9-től a TV képernyői előtt, a cataniai vívó világbajnokság közvetítésekor!

Hajrá Tamás! Hajrá vívás! Hajrá Magyarország!