Csodacsarnokot avattunk 2015. október 15-én 15 órakor

Csodacsarnokot avattunk 2015. október 15-én 15 órakor

    

   A magyar vívás színe-java összegyűlt meghívásunkra, e klubunk szempontjából oly jelentős eseményen. Köszönöm minden ünneplőnek a megjelenését. Az elmúlt hónapban, években igyekeztem új vívótermünk arculatának kialakításában közreműködni. Úgy gondolom az építészet és a sport találkozása az épületben Hajós Alfrédi magasságba emeli építész-tervezőnk Makrai Sándor munkáját.

Hamarosan elfoglalhatjuk helyünket a vívóparadicsomban. Adjon ez hitet és erőt mindannyiunknak.

Sajnos rajtam kívülálló okok miatt a hivatalos ünnepségen nem állt módomban részt venni, ezért tervezett lelkesítő szavaimat ezúttal csak írásban olvashatjátok.


Tisztelt Ünneplők, kedves vendégek, kedves sportbarátaim!

   Elárulhatom e lenyűgöző vívócsarnok felavatása alkalmából…., egy álmom vált valóra, amikor 7 évvel ezelőtt a pekingi olimpiáról hazatérvén a XVI. kerület Önkormányzata szeretett sportágam népszerűsítésére kért fel lakókörnyezetemben, ahol ekkor már negyedszázada éltem.

S itt vette kezdetét a mese, megalakult a KVSE.

A legkitartóbbak közül mára többen korosztályos magyar Bajnokok.

A Kertvárosi Vívó Sport Egyesület 3 felnőtt VB érmet szerzett Decsi Tamás révén az elmúlt évek alatt, tavaly Kern Bianka Kadet EB csapat bronzérme jelentette a KVSE első utánpótlás nemzetközi sikerét. Az idei évben felnőtt EB csapat bronzérem került Montreuxben a gyűjteményünkbe.

Előttünk álló feladataink: sikeres kvalifikáció a riói olimpiára, s a kadet EB, VB szereplés kivívása a fiúknál és a lányoknál.

Versenyzőinket vezetésemmel segítik Decsi Tamás játékosedzőnk, kinek igazán szép a mai születésnapja, régi fegyvertársam Hajdú Béla, tanítványom Kocsis Zsolt, s nagy örömömre Decsi András is hazatért 10 év után a kertvárosba.

Az új vívóterem új távlatokat nyithat a KVSE életében, mindenki számára elérhetővé tesszük a vívást, teret adva a szabadidős sporttevékenységnek is, erre eddig igen kevés lehetőségünk volt.

A KVSE eddigi működése alatt felépült képzési stratégiánk, melynek alapját utánpótlás szinten 5 általános iskolai helyszínen történő oktatás, majd az ezt követő 3 lépcsős képzési rendszer adja.

A vívásoktatásban részt vevők száma jelenleg eléri a 147 főt, igazolt versenyzők száma:35 fő

És akkor az igazi nagy álom is teljesül… paradicsomi környezetben felépült egy sportpalota, ahol a kerületi vívók és birkózók otthonra találhatnak.

Köszönet Kovács Péter polgármester úrnak, a kerületi Önkormányzatnak, kiknek törekvéseivel tovább gazdagodott a kertváros.

Köszönet illeti mindazokat is, akik részt vettek a csarnok tervezésében és kivitelezésében.

A 8 pástos vívótermek technikai felszereltsége minden igényt kielégít, köszönhetően a Csampa Zsolt vezette Magyar Vívó Szövetség támogatásának, az EMMI segítségének.

Köszönet a pekingi testvérklubnak a WAN Haibin Fencing Clubnak a 2011.-óta  nyújtott támogatásáért.

S végül, akiknek mindent köszönhetek, Ti kiváló magyar kardvívók, nagy bajnokok, akikkel az elmúlt évtizedekben sok nagyszerű élmény köt össze páston és pást mellett.

Ezt a csodálatos új sportpalotát az Erzsébet-Liget kulturális és sport centrumának új tagjaként köszönthetjük mindnyájan ezen a verőfényes napon.

 

Reményeim a jövőről

S hatalmas üvegablakok mellett közvetlenül elhaladók halván, s látván a pengecsatákat, úgy sóhajthat fel, mint Toldi tette mielőtt még Lajos király seregébe állt:

„Hej ha én is, én is köztetek lehetnék,

Szép magyar vitézek, aranyos leventék”

 

Folytatódik hát a mese, éljen a KVSE!!! 


Decsi István mesteredző

KVSE elnök, vezetőedző