Búcsú a fegyverektől!

   Eltettük kardjainkat a 2014-es Felnőtt Országos Bajnokság befejeztével, zajlanak a karácsonyi ünnep előkészületei, s búcsút mondunk hamarosan a 2014-es esztendőnek is. Pihenünk, ünnepelünk, szórakozunk, ”vívóruhánk is aluszik”, titokban persze várjuk az új esztendő vívó örömeit, edzéseket, versenyeket, a ránk váró csatákat.

A 21014-es esztendő szép sikereket hozott egyesületünk életében.

Mindjárt az év elején Bajnok lett kadet csapatunk, míg a lányok ebben a korosztályban ezüstérmesek lettek.

Kern Bianka kivívta a kadet EB –n való indulást, ahol aztán bronzérmes lett a csapattal.

A reménység korosztály  júniusi bajnokságán egyéni érmes lett Mogyorósy Marci és Baaken Matyi két korosztályban is, valamint Kern Bianka és párbajtőrben Majnik Roland. 

Ott sorakoztak mindannyian az OB ünnepi éves eredmény értékelésén.

Végül a legrangosabb eredménynek a kazanyi VB-n világbajnoki bronzérmes magyar kardcsapatnak tapsolhattunk, a legjobban persze Decsi Tamásnak, a KVSE élversenyzőjének, pályafutása egy újabb állomásán.

A Felnőtt Országos Bajnokságon először álltak rajthoz fiataljaink az egyéni küzdelmekben, különösen Hegedűs Marci és Pártényi Ádám pengéje villogott. Ádám a másnapi 32-es főtábla küzdelmeibe is beverekedte magát.

Előre hát, a következő esztendőkben is győzelemre fel!

A 2014/2015-ös vívóévad őszi szakaszában Kern Bianka, Hegedűs Marci és Decsi Tamás került válogatott pozíciókba.

Fiataljainknak a Kadet Országos Bajnokság jelenti majd a végleges ranglistahelyezést, mely a válogatottságról dönt.

Tamásnak, aki New Yorkban francia, olasz, német ellenfeleit legyőzve a nyolcad döntőig jutott, áprilistól kezdődnek az igazi nagy csaták, ez az időszak már a riói olimpiára kvalifikál.

A 2015-ös év nyarán megnyílik majd új „otthonunk”, az Erzsébet ligeti Vívótermünk ajtaja. Az átadás várható ideje: 2015. július 12. Várjuk majd barátainkat a világ minden tájáról, akik előtt kapunk mindig nyitva áll egy közös vívásra, edzésre a kertvárosi vívókkal.

Az álom valóra válásáig még kell néhányat aludni, karácsonyig viszont már csak hármat.

Addig is minden KVSE sportolónak, hozzátartozóiknak és szimpatizánsoknak

 

Boldog és Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!!


Decsi István

KVSE elnök