Beszámoló az idény első nemzetközi Satellite versenyéről, 2013. október 20. Gent

Beszámoló az idény első nemzetközi Satellite versenyéről, 2013. október 20. Gent

    Tizenöt ország 57 vívója állt rajthoz Gentben, Belgium festőien szép középkori városában. A KVSE élversenyzője, fiataljaink trénere másodszor állt rajthoz, s ezúttal is a dobogó 2. fokára állhatott fel. Az előző évben Tomi által legyőzött belga óriás ezúttal visszavágott. Kitűnő küzdelmük méltán ragadtatta tapsra a közönséget. Tizenegy olasz vívó részvétele emelte a verseny színvonalát, s velük a közelmúlt Világkupa versenyek döntőiben is találkozhattunk. Ezzel együtt elmondható, hogy a verseny első két helyezettje kiemelkedett a mezőnyből.

Decsi András vezetésével két szingapúri versenyző is pástra léphetett, David a legjobb 16 közé jutott.

Közösen megtekintettük a város főterén álló székesegyházban található, idén 400 éves vívótermet, mely a legrégibb a világon. Harci kedvünk fokozásaként a verseny előtti napon bejártuk Gravenstein várát, ahol találkozhattunk a középkori lovagvárak összes látványosságával. A hangulatos folyóparti vacsorák alkalmával megismerkedtünk a híres belga sörkülönlegességekkel is.

Hétfő hajnali indulásunk a belga városból a KVSE esti edzésére vezetett, ahol a versenyző Tamásból újra edző lett, s tapasztalatait átadva fiataljainknak, segítette őket a kardvívás rejtelmeiben való eligazodásban.

Küzdelemre fel a hétvégi kadett válogatásra!

Hajrá KVSE!