Beszámoló az athéni kard VK versenyről

Nyári idő fogadott minket a görög fővárosban.

Sokadszor tértünk már vissza, ismerősként rójuk az utcákat, ízlelgetjük a tavernák finomságait a Plaka forgatagában, s vívunk nagy csatákat a különböző nemzetek versenyzőivel egyéniben és csapatban egyaránt.


Decsi Tamás a KVSE versenyzőjeként az első selejtező napon sorra aratta győzelmeit, végül 4-1-es aránnyal végzett a csoport küzdelmekben. Így csatlakozott a kiemeltek közé.

A magyar versenyzők a 128-as tábla asszóiban sorra elvéreztek.

A 64-es tábla szombati versenynapján Szilágyi Áron nyert szoros mérkőzésen, majd Decsi Tamás parádés vívással győzte le régi ellenfelét az olasz Ciárit 15-3 arányban.

Ezután a világranglista vezető Yakimenkó (orosz) következett, aki jobbnak bizonyult Tominál, bár az idei év versenyein legyőzni őt, senkinek sem sikerült.

Decsi Tamás így is a 2. legjobb magyarként végzett, a versenyt végül némi meglepetésre a német vívók nyerték.

 

  1. Beisheim F.                                  2.  Wagner B.


Vasárnap került sor a csapat küzdelmekre. Ezúttal már nem volt mire lapot húzni, hiszen a csapatvezetők kártyaszenvedélye elsüllyesztette a londoni hajót.

Összeállításunk: Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs volt, tartalékként Iliász Nikolasszal, ahogy jellemzően korábban is.

Magabiztos győzelemmel jutottunk a legjobb 8 közé az USA ellen. Ezután a későbbi győztes orosz válogatottal csak a mérkőzés feléig sikerült csak lépést tartani.

Következő mérkőzésünkön a fehéroroszok ellen nem volt esélyünk. Kínával szemben azonban újra megmutatta a magyar csapat, hogy ebben az összeállításban bárkit képes legyőzni. A moszkvai világkupán éppen a kínai válogatott diadalmaskodott. A KVSE testvérklubjának, - Wanhaibinnek, Decsi Tamás példakép-, s ő ezúttal is megmutatta, hogy vezérletével nem könnyű vívni a magyar csapat ellen.

7. helyen végeztünk, ami persze nem világraszóló eredmény, csak ha ezt az athéni versenyt a moszkvaival helyettesítjük (ahol Decsi Tamás nem lehetett ott),

akkor bizony a magyar kardcsapat simán kint van az olimpián. 

Így marad az olaszországi EB június közepén a KVSE versenyzőjének.

 

Addig azonban még reméljük edzőként is örülhet sikereknek, hiszen a hét végén Pécsett a Reménységek körversenyének utolsó állomására kerül sor, majd következhet a Gála, a legjobb 8 fő részvételével. A már bejutott 3 KVSE versenyző (Pártényi Ádám, Kis Berci, Kern Bianka) mellé reméljük, csatlakozik még 3 esélyes (Kornéth Emese, Tóth Panka, Kovács Marcell) is.

A többi KVSE versenyző is reményeink szerint sikeresen szerepel majd.


Hajrá KVSE!!!