Bemutatkozás

Az egyesület alapításának célja:

  • A vívósport megismertetése a XVI. kerületben
  • Sportolási lehetőség biztosítása a kertvárosban minden korosztálynak az egészséges életmódra törekvés jegyében.
  • Fiatalok részére amatőr és profi sportolás biztosítása.
  • Vívás népszerűsítése tömegsport szinten.
  • Utánpótlás biztosítása a magyar vívósport számára.

Az egyesület alapító okiratának kelte: 2008. 12. 15.
Az egyesület jelenleg vívószakosztályt működtet 2 fegyvernemmel (kard, párbajtőr). Az egyesület munkatársai korábbi, illetve jelenlegi tanítványai, akik edzői képesítéssel rendelkeznek, vagy jelenleg végzik tanulmányaikat. A képzés vezetője: Decsi István mesteredző.

Az egyesület megfelelő létesítmény hiányában jelenleg iskolai tornatermekben tartja edzéseit.
Az alapképzés mellett haladó vívóoktatásban részesülhetnek a tanítványok, amely jelenleg a Móra Ferenc Általános Iskolában folyik.
A képzés további helyszínei: Arany János Általános Iskola, Batthyány Ilona Általános Iskola, Jókai Mór Általános Iskola, Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium.
Edzés napok: hétfőtől péntekig. Az általános iskolákban tartott alapképzésre heti 2 alkalommal, az iskolákkal egyeztetett időpontokban kerül sor.
Haladó képzésben résztvevők számára a hét minden munkanapján van edzés.
Haladó képzést 2010 év elején kezdték el, majd május hónapban több gyermeket leigazoltak egyesületbe, ezzel a versenyzőik bekapcsolódtak a vívás országos versenyrendszerébe.
Kardszakág: 13 fő (fiúk és lányok) kezdett versenyezni gyermek, újonc- és serdülő korosztályokban. Gyermek korosztályban az OB-n egyéni V. helyezést sikerült megszereznie Tóth Panka tanítványnak.
Párbaj tőrszakág: 14 fővel (fiúk és lányok) kapcsolódtak be a versenyrendszerbe gyermek, újonc - és serdülő korosztályokban.
2009-ben az Év Sportolója és az ÉV Edzője vívásban Decsi Tamás (KVSE).
Jelenleg az eredményesen kivívott ez évi válogató versenyek alapján Decsi Tamás a hazai ranglista 1., világranglista 4. helyén áll.