2014.02.21.
2014-es kertvárosi vívó eredményeink

    A hétvégén először lépnek pástra a KVSE vívói a reménységek korosztályában ebben az esztendőben. Kis Berci, Mogyorósy Marci, Kovács Marci, Baaken Matyi dobogós reményekkel indulhat a 3 korosztályban. Versenyzőink közé lép újoncként az UTE pástjain Fekete-Kovács Ambrus, Majzik Máté, Beviz Dorottya.

Sportszerű, eredményes küzdelmet mindenkinek!

Lesz egy esélyes versenyzőnk, aki ezúttal hiányozni fog a pástról, ám igazoltan, hiszen a serdülő korú Kern Bianka az elmúlt versenyeken kiharcolta a jeruzsálemi kadet Európa Bajnokságon való indulás jogát a magyar válogatott tagjaként. Első utánpótláskorú KVSE versenyzőként szerepelhet a válogatottban világversenyen.

Hajrá!

Kövessék példáját versenyzőink minél többen a jövőben.


S tekintsünk vissza időrendben az idei esztendő KVSE szempontból fontos versenyeire: 

Január 11-12. Kadet nemzetközi kard Mödling

Bécsi kirándulással indult a hétvégi osztrák verseny, mely aztán a fiúk számára végül a legemlékezetesebb pillanatokat tartogatta. Kartner Strasse forgatagát, a Stefan Domot, a Burgot ugyan Kern Bianka nem láthatta, ám ő a vívópáston kárpótolta magát. Egyenes ágon jutott a döntőbe, angol, német, spanyol ellenfeleit legyőzve. A 4 közé jutásért Kerecsényi Mirával már nem boldogult, ám kitűnő eredményével számolgatni kezdhettünk esélyeit egy esetleges 4. hely eléréséhez a ranglistán.

7. hely Kern Bianka KVSE


 Január 25. Kadet válogató VASAS

A fiúknál Fekete-Kovács Benedek szerepelt a legjobban, s nagy küzdelmek után dobogóra került.

                                                     3. hely Fekete-Kovács Benedek KVSE

Lányaink igencsak kitettek magukért, most nemcsak szépek – ügyesek is voltak, hárman is a nyolc közé kerültek, Kern Bianka pedig tovább gyűjtögette pontjait, s a végén mindössze 1 találattal maradt le az első helyről. Bravó!

                                                                                 2. hely Kern Bianka KVSE

  5. hely Kovács Enikő KVSE

    8. hely Kornéth Emese KVSE
Január 26. Felnőtt válogató U23 nemzetközi verseny VASAS

Decsi Tamás a 70 fő feletti mezőnyben, ahol mintegy 40 külföldi versenyző is elindult, jó vívással számos KVSE szurkoló előtt ezüstérmet szerzett.


Február 1-2. Kadet OB-CSB

A lányok kezdték a küzdelmeket, s mindjárt a legizgalmasabb kérdésre kaphattunk választ: Kern Bianka egyéni döntőbe jutásával kiharcolta, amire csak titkon számítottunk, az EB-n indulás jogát. Kornéth Emese erős ellenfelet legyőzve jutott szintén döntőbe, reményt keltő vívással a jövőre nézve.

                                                                                7. hely Kern Bianka KVSE

 8. hely Kornéth Emese KVSE


A fiúknál Hegedűs Marci volt a legjobb kertvárosi, a többieknél 1-1 tus hiányzott a jobb eredmény eléréséhez. Majd a csapaton megmutatjuk! – fogadkoztak a fiúk.

6. hely Hegedűs Marci KVSE

S másnap minden sikeresen alakult. A lányok kardja a verseny végén ezüstösen csillogott.

                                                    2. hely KVSE Kern Bianka, Kornéth Emese, Kovács Enikő, Pathó Blanka


A fiúk tovább fényesítették az érmük színét izgalmas, nagyszerű csatákban. A Fekete-Kovács Benedek által vezérelt csapat beváltotta a titkos reményeket. 

                            1. hely KVSE Fekete-Kovács Benedek, Hegedűs Marci, Berta Donnert Attila, Pártényi Ádám

 

Második csapatunk, több, mint reményt keltő vívással a BVSC első csapatát kiejtve végül a 7. helyen végzett. Lesz még a juniorok között KVSE I.-KVSE II. között döntő a jövőben!!

                                        7. hely KVSE II. Kis Berci, Kovács Marci, Baaken Matyi, Mogyorósy Marci                        

Felnőtt Világkupa válogató versenyek

Február két hétvégéjén a világ legjobb vívói mérkőztek először a spanyol fővárosban, Madridban, majd az Észak-olasz városban, Padovában. Sajnos Decsi Tamás  a KVSE edző versenyzője már az első madridi versenyen megsérült a csoportküzdelmek 3. mérkőzésén, a technikátlanul verekedő grúz ellenfele jóvoltából a bokáján. Ezt a mérkőzést követve a spanyol fiú sem akart lemaradni, ő kardja kosarával versenyzőnk ujját próbálta kitörni. Ám így sem tudták vereségüket meggátolni.

Tamás szép győzelmeket aratott mindkét versenyen sérülése ellenére, s tovább erősítette pozícióját a válogatottságért folytatott harcban.

Padovában a 16-ba jutásért 1 találattal maradt le a német Wagner ellen.

Madridban 198 fő, Padovában 193 fő állt rajthoz, jelezve a kardvívás világméretű népszerűségét.

Tamás Padovában már a csapatversenyen is rajthoz állt, s egyenes ágon mindvégig a válogatott legjobbjának bizonyult, a cseh és a spanyol csapat legyőzése után a németek ellen, végül ez kevés lett, de ez igazán nem rajta múlt.


A márciusi hazai GP-n, a Sportcsarnokban szurkolhatunk neki legközelebb.

És végül egy madridi életkép:


Kitűnő évkezdés a KVSE vívói részéről. Bizakodva várjuk a folytatást, edzéseinken tovább tanulhatják versenyzőink a vívás fortélyait.

 NINCS ITT MESE! KVSE!