2014/2015.-ös vívó évad zárása

2014/2015.-ös vívó évad zárása

 

 2015. július 17-el befejeződött a moszkvai világbajnokság, s ezzel lezárult a 2014/2015-ös vívóidény.

A madridi világkupától kezdve - 2015.05.02. - a nagy esemény, a riói olimpiára való kijutás jegyében zajlanak a versenyek egészen 2016. áprilisáig. Kertvárosi szemüvegen keresztül vizsgálva az eseményeket, (mely a tisztánlátáshoz igazán szükséges) különleges év a 2015-ös.

Az olimpiai kvalifikációkon klubunk élversenyzője Decsi Tamás, s egyben edzője  jó pozícióban áll jelenleg. A moszkvai GP-n kitűnő vívással sok pontot gyűjtött, s  az EB és VB egyéni főtáblára kerülése is értékes pontokat jelentett.

A magyar kardcsapat a montreaux-i EB-n állhatott dobogóra, s csakúgy, mint a tavalyi VB után a vívók egyetlen csapatérmét szerezte hazánknak soraiban a KVSE versenyzőjével, így szűkebb pátriánknak a XVI. kerületi sportegyesületünknek.

Színeinket a maribori kadet Európa Bajnokságon Kern Bianka képviselte, úgy mint előző évben. A csapat 4. hely mellett egyéniben hajszállal maradt le a döntőről és így a taskenti VB-ről. A következő idényben lehet továbblépnie a nemzetközi eredményesség felé az elmúlt évek mödlingi példáját követve.

A fiúknál Hegedüs Marci állt a legközelebb a kadet nemzetközi szerepléshez világversenyen. Ez egy hajszállal nem sikerült, s így társaival, kikkel már kadet csapatbajnoki címet is nyertek (Fekete K. Benedek, Pártényi Ádám, Berta D. Attila) a juniorok között erősödhetnek tovább itthon és külföldön.

A serdülő Országos Bajnokság két ezüstérme után (melyet szomorúan nyugtáztunk) ennek a korosztálynak a tagjai remélhetően a nemzetközi élmezőny tagjaivá válhatnak Baaken Matyi, Mogyorósy Marci, Kovács Marci és Majzik Máté révén.

Azt gondolom, hogy a januári Kadet Bajnokságon megkezdhetik a kertvárosi aranyásást.

Baaken Matyi megnyerte első Országos Bajnoki címét az újoncoknál, s egyben a KVSE történelmi aranyát. Győzött a wroclawi nemzetközi kard versenyen, s a kadet előválogató ezüst érmével már hangolódik az őszi válogatókra.

Harcra fel a társaknak is!

A legfiatalabbak évközi eredményei közül kitűnt Beviz Dorottya, Fekete K.Máté, Szabó Marci, de a korosztály valamennyi KVSE-s képviselője rátalálhat már ősztől a sikerektől  kikövezett sárga útra.

Rajtatok múlik!

Feltételeink nagyot változnak. A KVSE fennállásának hetedik évében felépült Erzsébet-ligeti otthonunk önálló, impozáns, külsőségeiben világszínvonalú vívószentélyünk.

Köszönet érte a XVI.kerületi Önkormányzatnak, Kovács Péter polgármesternek e különleges támogatásért.

Igyekezzünk mi is különleges eredményekkel megmutatni szép és tradicionális sportágunkban kerületi ifjúságunk egészséges sportra termettségét.

A jövőben a kiemelten kezelt élsport mellett törekszünk lehetőséget adni a fiataloknak a szabadidőportra, s beindítjuk a felnőtt hobbivívást vívótermünk falai között, közel hozva sportágunkat a kertvárosiaknak.

A különböző korosztályos és technikai szinteken zajló képzésünk részletes terveiről, helyszíneiről hamarosan tájékoztatást adunk.

Versenyzőink és az utánpótlás vívók nyári klubedzőtáborokban vesznek részt.

Jókai Általános Iskola augusztus 10-14 utánpótlás

Balatonszemes          augusztus 16-24  versenyzők


Válogatott edzőtábor résztvevői:

Mátraháza augusztus 24-28 Kadet-Junior felkészülési tábor:

Baaken Mátyás

Kern Bianka

 

Nemzetközi verseny Konin. KVSE indulói:

Baaken Matyi, Mogyorósy Marci, Kovács Marci

Kern Bianka

 

Jó nyaralást és pihenést kívánok a nyár hátralevő részében, azután pedig

HARCRA FEL,

MERT GYŐZNI KELL!

HISZ NINCS ITT MESE

KVSE!!!!

  

Decsi István

vívómester